Live

Foto Premierul Slovaciei, spitalizat cu pneumonie, dezminte că ar avea coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook / Peter Pellegrini

Suferind de pneumonie, premierul slovac Peter Pellegrini a fost spitalizat sâmbătă, iar starea sa de sănătate a alimentat zvonuri pe reţelele sociale - rapid dezminţite oficial - cu privire la contaminarea oficialului cu noul coronavirus apărut în China, COVID-19, relatează Agerpres.

Premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, este spitalizat, cu simptome gripale, şi şi-a anulat toate întâlnirile, dar a anunţat că ar putea fi externat marţi, în contextul în care sâmbătă sunt programate alegeri parlamentare.

"Peter Pellegrini a fost spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii acute însoţită de febră mare. Din această cauză, şi-a anulat toate întrevederile", a comunicat Biroul premierului Slovaciei, citat de site-ul de ştiri News1.News.

Potrivit unor surse medicale, premierul Slovaciei are simptome de gripă sezonieră.

"După cum vedeţi, sănătatea m-a trădat în cel mai neconvenabil moment", a transmis Peter Pellegrini luni seară, prin Facebook, potrivit site-ului Domov.sme.sk.

Joia trecută, premierul Slovaciei a participat la reuniunea Consiliului European, desfăşurată la Bruxelles. Slovacia va organiza alegeri parlamentare la 29 februarie.

„Premierul este epuizat şi are o pneumonie, însă asta-i tot”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a guvernului slovac Patricia Macikova, întrebată cu privire la zvonurile că ar avea coronavirus. Respectivele zvonuri au circulat şi în mediile europene, după ce Pellegrini a participat joi la cel mai recent summit al UE asupra bugetului, alături de toţi liderii din UE.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri