Foto Premierul Slovaciei, spitalizat cu pneumonie, dezminte că ar avea coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Peter Pellegrini a fost spitalizat in urma unei infectii respiratorii
Foto: Facebook / Peter Pellegrini

Suferind de pneumonie, premierul slovac Peter Pellegrini a fost spitalizat sâmbătă, iar starea sa de sănătate a alimentat zvonuri pe reţelele sociale - rapid dezminţite oficial - cu privire la contaminarea oficialului cu noul coronavirus apărut în China, COVID-19, relatează Agerpres.

Premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, este spitalizat, cu simptome gripale, şi şi-a anulat toate întâlnirile, dar a anunţat că ar putea fi externat marţi, în contextul în care sâmbătă sunt programate alegeri parlamentare.

"Peter Pellegrini a fost spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii acute însoţită de febră mare. Din această cauză, şi-a anulat toate întrevederile", a comunicat Biroul premierului Slovaciei, citat de site-ul de ştiri News1.News.

Potrivit unor surse medicale, premierul Slovaciei are simptome de gripă sezonieră.

"După cum vedeţi, sănătatea m-a trădat în cel mai neconvenabil moment", a transmis Peter Pellegrini luni seară, prin Facebook, potrivit site-ului Domov.sme.sk.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joia trecută, premierul Slovaciei a participat la reuniunea Consiliului European, desfăşurată la Bruxelles. Slovacia va organiza alegeri parlamentare la 29 februarie.

„Premierul este epuizat şi are o pneumonie, însă asta-i tot”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a guvernului slovac Patricia Macikova, întrebată cu privire la zvonurile că ar avea coronavirus. Respectivele zvonuri au circulat şi în mediile europene, după ce Pellegrini a participat joi la cel mai recent summit al UE asupra bugetului, alături de toţi liderii din UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri