Galerie Foto Cum a devenit un aligator animal pentru sprijin emoțional: „Este renumit pentru îmbrățișările sale”

Data publicării:
wally15
Joseph Henney și Wally, aligatorul său. Foto: Facebook/Wallygator

Animalul de companie al lui Joseph Henney nu este un aligator obișnuit. „Încearcă să mângâie oamenii și este renumit pentru îmbrățișările sale,” îl descrie Henney pe Wally, aligatorul său.

Joseph Henney, 69 de ani, a crescut la o fermă din Pennsylvania, zonă în care locuiește și acum. De la o vârstă fragedă, Henney a fost înconjurat de multe animale, cum ar fi vite, coioți, șerpi și porci.

Wally, aligatorul care a devenit animal pentru sprijin emoțional. Foto: Facebook
Wally, aligatorul care a devenit animal pentru sprijin emoțional. Foto: Facebook

Însă Wally nu este un animal de companie obișnuit – el este un animal recunoscut oficial drept un aligator pentru suport emoțional. Iar recent a devenit și celebru, după ce un videoclip în care Henney și Wally apar plimbându-se împreună în Love Park din Philadelphia a devenit viral, scrie The Guardian.

Cei doi au împreună o poveste frumoasă. În urmă cu cinci ani, Henney se simțea deprimat și singur, după ce câțiva dintre cei mai apropiați prieteni și membri ai familiei au murit. Atunci, un prieten din Florida, care se ocupa de salvarea animalelor, i-a adus lui Henney un pui de aligator. Nu a durat mult până când Henney s-a atașat de animal, numindu-l Wally.

„Am pierdut trei membri ai familiei și patru prieteni în două săptămâni. Am căzut într-o depresie mare și profundă”, a povestit Henney. „Doctorul meu a vrut să-mi dea medicamente antidepresive și nu le-am luat. Așa că m-am întors peste o lună la medic pentru o altă evaluare. Și a spus: Ce faci, Joe? Te descurci destul de bine. Am spus: Mă distrez cu aligatorul meu” a povestit Henney.

„El este în permanență alături de mine, îmi păstrează constant atenția și mă face să râd. Am descoperit că el simte emoțiile oamenilor și încearcă să-i consoleze. Este renumit pentru îmbrățișările sale. Oamenii vin din toată lumea să-l îmbrățișeze,” a spus Henney.

Spre surprinderea lui Henney, medicul său a fost bucuros să-l ajute și l-a înregistrat pe Wally ca animal pentru suport emoțional – certificat pentru care Henney trebuie să aplice pentru reînnoire în fiecare an.

Henney spune că Wally nu este un aligator obișnuit. „Nu mușcă. Refuză să muște tot ce este viu. Nu știm de ce.”

Henney are planuri de aventură cu Wally. Chiar dacă aligatorii poate că nu sunt potriviți pentru a călători cu avionul, sunt și alte metode de transport, spune bărbatul. „Suntem dispuși să călătorim. Adică, sunt nave, sunt trenuri. Putem conduce. Putem face multe”, a spus el.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri