Galerie Foto Cum a fost pedepsită, până la urmă, o femeie care a aruncat patru pui de ciobănesc puși într-un sac

Data actualizării: Data publicării:
Patru pui de ciobănesc puși într-un sac și abandonați
Patru pui de ciobănesc puși într-un sac și abandonați FOTO: Facebook/ Casa lui Patrocle

Polițiștii din Suceava i-au întocmit dosar penal unei femei care a abandonat patru pui de câine din rasa ciobănesc pe care i-a pus într-un sac de rafie. Cățeii au fost aruncați chiar la poarta sediului în care funcționează o asociație pentru protecția animalelor, în comuna Dărmănești.

Patru pui de ciobănesc puși într-un sac și abandonați FOTO: Facebook/ Casa lui Patrocle
Patru pui de ciobănesc puși într-un sac și abandonați FOTO: Facebook/ Casa lui Patrocle

Femeia a fost identificată după ce au fost vizionate imaginile filmate de camerele de supraveghere instalate la Asociația „Casa lui Patrocle”. Este vorba de o localnică în vârstă de 40 de ani, care a declarat că a găsit în apropierea locuinței sale o cățea care a fătat patru pui, iar în seara zilei de 4 martie i-a pus într-un sac de rafie și cu autoturismul ei i-a transportat și abandonat în curtea asociației „Casa lui Patrocle”. Din cauza hipotermiei ori a impactului cu solul unul dintre pui a murit, potrivit Monitorul de Suceava.

Inițial, femeia fusese sancționată cu avertisment, însă cei de la asociație au reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, iar cercetările au fost continuate, ulterior polițiștii anunțând că au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Iată o parte din mesajul postat pe Facebook, pe pagina Asociației „Casa lui Patrocle”:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Au avut înregistrarea, ba le-am sugerat și cine este autoarea, le-am explicat chiar și unde anume se încadrează fapta din punct de vedere legal! Le-am ușurat munca! Pe românește le-am făcut ”neoficial” noi ancheta! Ca să aflăm cu stupoare că tot ceea ce-au făcut este să aplice un avertisment, atât. Nici măcar o amendă minimă - așa măcar de bun simț. Și din respect pentru munca noastră! De parcă ar fi plătit amenda din buzunarele lor! Faptul că s-a aplicat un avertisment în fața unei infracțiuni și a unei fapte penale - este un mod exemplar de a încuraja abandonul. Moment în care ne plângem că toata țărișoara asta este plină de pui și de câini abandonați. 99% dintre abandonurile din România nu se pot proba, nici pedepsi. Iar acum când am avut toate argumentele servite pe tavă, ne-am luat un ignore elegant”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri