VIDEO | Imagini amuzante cu o ciocănitoare care pune la încercare rezistența camerei video

Data publicării:
ciocănitoare
Aparatul a rezistat ineditei vizite, iar ciocănitoarea a zburat mai departe. Foto: Captură video

Imagini amuzante cu o ciocănitoare curioasă care pune la încercare rezistența unei camere de monitorizare a faunei au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

Camera care a fost „atacată” de ciocănitoare și care a filmat întreaga scenă a fost montată în pădure de administratorii parcului național.

Curioasă să afle ce face caută acel obiect în habitatul ei, ciocănitoarea neagră s-a apropiat de cameră și a început să lovească insistent cu ciocul în ea.

Aparatul a rezistat ineditei vizite, iar ciocănitoarea a zburat mai departe.

„O simpatică ciocănitoare neagră a testat serios rezistența unei camere de monitorizare a faunei montată pe un arbore din Parcul Național Piatra Craiului. Întâmplarea amuzantă a avut un final fericit, camera s-a dovedit mai puternică decât loviturile insistente de cioc”, au relatat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Potrivit specialiștilor, ciocănitoare neagră este cea mai mare specie de ciocănitori din Europa. Pasărea trăiește atât în pădurile de conifere, cât și în pădurile de foioase.

Pentru a-și procura hrana preferă arborii bătrâni și găunoși, dar pentru construirea cuibului folosește arborii mai tineri. După construirea cuibului și după împerechere, femela depune ouăle pe care le clocesc ambii parteneri timp de aproximativ două săptămâni.

Ciocănitoarea face găuri în arbori și, cu ajutorul limbii sale lungi și lipicioase, colectează insecte în diverse stadii de dezvoltare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri