Sari la conținut

Zăpada cu gust de jambon i-a înnebunit pe câinii dintr-o localitate slovenă

O localitate din Slovenia a presărat din greșeală pe străzi sare care în prealabil fusese folosită la o fabrică locală de prosciutto, fapt ce i-a înnebunit pe câinii scoși la plimbare de stăpânii lor, relatează AFP, preluată de Agerpres.

UK Hit By Heavy Snow Fall

Foto: Gulliver/GettyImages

Sarea folosită la deszăpezirea străzilor în orășelul Sezana, de 13.000 de locuitori, fusese anterior utilizată la o fabrică de mezeluri, a declarat pentru AFP Anita Leskovec, purtătoarea de cuvânt a poliției.

Mixtura cu gust de jambon, "servită" pe străzile acoperite de zăpadă, a făcut deliciul câinilor din micul burg sloven, potrivit ziarului local Primorske Novice.

Străzile din Sezana, din apropiere de granița cu Italia, au răspândit un miros care i-a înnebunit pe câinii scoși la plimbare de stăpâni lor, mai ales că din zăpada topită ici și colo mai apărea câte o bucățică de "prosciutto".

O angajată a municipalității a declarat ziarului că sarea provenită de la fabrica de mezeluri a rămas mulți ani în magazia firmei de deszăpezire, care a uitat de proveniența ei până la venirea acestei ierni deosebit de aspre.

Pe aceeași temă