Sari la conținut

Articolul din Vogue care a înfuriat internetul

Revista Vogue din Statele Unite ale Americii a fost criticată de cititori pentru un articol potrivit căruia cântăreţul Zayn Malik şi iubita lui, modelul Gigi Hadid, ar reprezenta ”fluiditatea de gen”, informează bbc.com.

vogue-zayn-malik-si-gigi-hadid

FOTO: Instagram

Fostul membru al trupei One Direction şi modelul american apar îmbrăcaţi cu ţinute colorate pe coperta numărului din august al revistei, iar într-un interviu aflat în interiorul publicaţiei, cei doi vorbesc despre faptul că împrumută haine unul de la altul, notează News.ro.

Însă, mai mulţi cititori au ironizat revista pentru definiţia dată expresiei ”fluiditate de gen”, argumentând că o persoană nu demonstrează această idee prin hainele cu care se îmbracă.

Fluiditatea de gen se referă la absenţa unei identităţi de gen stabilite.

Vogue a descris o conversaţie a cuplului, în care Gigi Hadid îi cere lui Zayn Malik să confirme că împrumută adesea haine din garderoba lui.

La rândul lui, cântăreţul spune că a împrumutat un tricou creat de Anna Sui din garderoba iubitei sale. ”Îmi place acel tricou. Nu contează că a fost făcut pentru o fată”, a spus el.

”Nu este despre gen. Este despre forme şi despre ţinuta care ţi se pare potrivită pentru tine. Şi oricum, este distractiv să experimentezi”, a intervenit Gigi Hadid. 

Maya Singer, editor al Vogue, a comentat în articol că pentru mulţi tineri ”este o distracţie mai mult sau mai puţin arbitrată” şi că aceştia au o ”oportunitate extraordinară de a experimenta”. 

Însă, poetul Tyler Ford, care s-a declarat o persoană ”fără gen”, care este citat în articol cu privire la explorarea normelor legate de gen, a scris pe Twitter: ”Cuvântul «trans» a fost menţionat o singură dată de mine, într-un interviu”.

Jurnalista Hannah Orenstein a spus că şi-ar fi dorit ca Tyler Ford să fi apărut pe coperta revistei în locul cuplului Zayn Malik şi Gigi Hadid. ”Zayn şi Gigi sunt daţi exemplu în acest articol pentru «fluiditatea de gen» pentru că... Împrumută uneori haine unul de la altul?”, a scris ea.

”Vedeţi toţi că Zayn nu poartă rochii”, a atras atenţia un alt cititor pe Twitter.

”Tot ceea ce spun Zayn şi Gigi este că împrumută haine unul de la celălalt. Revista a făcut un salt foarte mare pentru a declara că cei doi reprezintă fluiditatea de gen”, a scris un alt cititor.

Pe aceeași temă