Sari la conținut

Cabinet medical modern şi locuinţă de serviciu, amândouă amenajate într-un conac

Márkus László, primarul comunei Ip: Ăsta este cel mai scurt drum pe care îl parcurge un medic din România din hol sau din casă până la locul de muncă. Numai un pas face şi este în cabinetul medical.

Aşa încearcă edilul din comuna Ip să convingă un medic de familie să profeseze în satul Zăuan. Primarul susţine că a investit aproape un milion şi jumătate de lei în amenajarea unui cabinet medical şi a unei locuinţe de serviciu, într-un vechi conac boieresc.

Medicul care va accepta această slujbă va locui şi va munci într-un conac boieresc cu o poveste foarte interesantă. De exemplu, ultimul membru al acestei familii, Viski Janos, a fost un muzician foarte cunoscut şi a condus pentru câţiva ani chiar Filarmonica din Budapesta”, transmite corespondentul Digi24 Bianca Suciu.

Inedita ofertă a fost promovată inclusiv pe Facebook.

Márkus László, primarul comunei Ip: Prin relaţii, prin prieteni, am încercat să căutăm medici tineri care eventual ar veni aici. Din păcate, tendinţa este să plece din ţară.

Liviu Oroian, preşedintele Colegiului Medicilor Sălaj: Problema mare la Primăria Ip este de a găsi un medic. Care este o problemă în toată România.

O veste proastă pentru cei aproape o mie de locuitori din Zăuan, care au de mers câţiva kilometri, până la singurul cabinet medical din comună.

Până acum, oferta de a lucra şi locui într-un conac n-a trezit interesul niciunui medic de familie.