Sari la conținut

Controale inopinate la două spitale din țară

 

„Corpul de Control al Primului Ministru desfășoară, începând de ieri, 16.05.2016, controale inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg.Mureș, în continuarea controalelor care au avut loc săptămâna trecută la mai multe spitale din București. Obiectul controlului îl constituie modalitatea în care au fost achiziționați de către aceste două unități dezinfectanți produși de către Hexi Pharma”, a informat Corpul de Control.

În urmă cu câteva zile, Corpul de Control a făcut controale inopinate la sediul Ministerului Sănătății și la patru spitale din București: Spitalul Clinic de Urgență București, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar București, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.

Șeful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, a declarat pentru Digi24, în urmă cu câteva zile, că vor fi verificate mai multe spitale. Va fi ales „un eșantion de unități medicale cât mai reprezentative, să vedem de ce Hexi Pharma era un actor atât de important”, a spus el.

Valentin Mircea a explicat și cum se vor face controalele privind achizițiile. În cazul licitațiilor, vor fi verificate caietele de sarcină, iar în cazul achizițiilor directe, vor fi verificate documentele de atribuire. Astfel se va vedea cum de anumite unități medicale au ajuns să cumpere cu precădere produse biocide de la Hexi Pharma.

Vor fi însă verificate și contractele de achiziții încheiate cu alți furnizori. Acțiunea de control se desfășoară în paralel cu ancheta deschisă de Parchetul General după izbucnirea scandalului dezinfectanților.

Dacian Cioloș: Am primit informații de la SRI privind infecțiile din spitale și dezinfectanții