Ca-n filme. „Să nu ucizi”, o privire lucidă asupra sistemului medical românesc

Data actualizării: Data publicării:
sa nu ucizi

Zilele acestea se vorbește mult despre doctorii falși din sistemul medical românesc, asta în timp ce doctorii adevărați emigrează pe capete. Acum trei ani, un alt scandal ținea prima pagină a ziarelor, cel al dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma, iar acum, în cinematografe, puteţi viziona un film care pleacă de la acea istorie. „Să nu ucizi” este o radiografie lucidă a sistemului medical românesc. Urmăriți un material realizat de echipa Ca-n Filme.

Cătălin Rotaru - regizor: M-a revoltat aceasta situatie si am simtit nevoia de a face acest film. E un fel de a nu fi complice printr-o tacere. Cum se face ca nu a existat un om, un contabil, un brancardier, cineva... care sa spună: Bă, nu e în regulă. Noi pornim de la o documentare si de la fapte reale, dar e vorba despre o dezvoltare fictionala. Un tanar medic chirurg este bulversat de moartea unui pacient, unui copil. Si el banuieste ca aceasta moarte nu este in urma unei erori chirurgicale, ci din cauza biocidelor diluate.

Alexandru Suciu - actor: Oameni cum e personajul acesta, Cristian Badea, exista la noi in tara.

Gabi Virginia Șarga - regizoare: Nu este un film care critică medicii. Este un film care-i sustine. Eu sunt un om care nu a dat spaga niciodata, in spital, sau in alta parte. Pentru ca atunci cand dai spaga unui medic, il umilesti pe el. Dar eu mi-as dori ca acesti medici sa nu trebuiasca sa ia spaga doar ca sa supravietuiasca.

Cătălin Rotaru - regizor: Problema esentiala in acest film era care este relatia omului cu raul. Cum se naste, care e natura lui, de ce tacem, de ce nu facem nimic?

Urmăriți întreaga discuție pe marginea filmului „Să nu ucizi” duminică, de la 16:30, la emisiunea „Ca-n filme” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri