A murit Richard Sherman, compozitorul celebrei melodii din „Cartea Junglei”

Data actualizării: Data publicării:
Richard Sherman, compozitor muzica disney
Richard Sherman a scris muzică pentru Disney împreună cu fratele său, Robert. Foto: Profimedia

Compozitorul american Richard Sherman, autorul unor melodii populare din producţii Disney celebre, precum „Mary Poppins” şi „The Jungle Book” („Cartea Junglei”), a murit sâmbătă, la vârsta de 95 de ani.

Richard Sherman a decedat în Beverly Hills în urma unei boli legate de vârsta sa înaintată, au precizat Studiourile Disney, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Richard și fratele său, Robert Sherman, decedat în 2012, au format un duo prolific de compozitori pentru gigantul de divertisment între anii 1960 şi 1973, contribuind la compunerea a peste 200 de melodii pentru 27 de filme şi circa 20 de producţii TV.

El a fost co-autorul piesei „Chim Chim Cher-ee”, melodia emblematică din filmul „Mary Poppins” (1964), recompensată cu un Oscar pentru cel mai bun cântec.

Robert Sherman a scris versurile, iar Richard a compus melodia.

Duo-ul este, de asemenea, la originea pieselor „It's a Small World” şi „I Wanna Be Like You” din emblematicul desen animat al Disney „The Jungle Book”.

Într-un comunicat, compania americană l-a descris pe Richard Sherman drept un „membru-cheie” al „cercului interior de talente creative” al fondatorului său, Walt Disney.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri