Sari la conținut
News Alert

Cursuri pentru teama de zbor cu avionul

Unul din cinci francezi se teme de călătoriile cu avionul. Unii încearcă să depăşească bariera psihologică şi vin la cursuri, unde învaţă cât de simplu este să controlezi un avion. Un simulator îi dă senzaţia că pilotează o aeronavă.

Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că poţi vedea tot ce se petrece, spre deosebire de situaţia în care eşti captiv în avion, în scaunul tău şi poţi vedea foarte puţine lucruri pe geam”, spune Emilie, participantă la curs.

Simulatorul de zbor demonstrează cât de bine pot face faţă avioanele unor turbulenţe sau probleme cu motorul.

„Putem decola cu un singur motor, desigur, aşa este conceput, şi poate ateriza tot cu un singur motor. Putem efectua şi o cursă dus-întors cu un singur motor”, explică Laurent Garcia, instructor.

Cererea pentru astfel de cursuri a crescut după accidentele aeriene din ultimul an, mai ales după dispariţia misterioasă a cursei MH370 a Malaysia Airlines. Iar la lecţii participă şi psihologii.

Trebuie să înţeleagă de ce turbulenţele nu sunt periculoase, ce se întâmplă în timpul unei defecţiuni, cum poate pilotul să aterizeze pe ceaţă.Trebuie să te asiguri că răspunsurile înving gândurile negative”, adaugă Xavier Tytelman, instructor.

Statisticile vin şi ele în ajutorul celor care se tem de drumurile cu avionul. Riscul de a muri într-un accident aerian este de unu la un milion. Psihologii ştiu însă că ştiinţa nu ajută întotdeauna, aşa că îi învaţă pe cei cu fobii să facă faţă stresului.

Simt că am învăţat tehnici care mă vor ajuta, dar voi fi capabilă să le aplic în zbor? Aceasta este provocarea”, mai spune Emilie.

Cursul costă 500 de euro, adică preţul unui bilet pe distanţă lungă. Dar, dacă reuşeşte să alunge frica de zbor, beneficiile ajung până la cer.

Pe aceeași temă