Eroii șic ai României: Magda Demetrescu, prima Miss România

Data publicării:
17032013 20sic-55336

A fost un juriu sever, format din elitele intelectuale ale vremii, printre care se număra și scriitorul Liviu Rebreanu. Magda Demetrescu a fost prima Miss România și a reprezentat țara noastră la Miss Univers, unde a ocupat locul 6.

Un concurs serios, cu un juriul de oameni de frunte ai culturii române, cu reguli și exigențe clare, la care erau primite numai fete cuminți, educate, de familie bună. Să participi la competiția Miss România era o onoare și trebuia să nu fii măritată și să ai o moralitate fără cusur. Nu aveai voie cu corset, brasieră sau machiaj, iar rochiile era musai să fie foarte simple, pentru că importante erau liniile corpului și grația mișcărilor.

După probă de „promenadă" în rochie de cocktail și de seară și o scurtă discuție cu membrii juriului, se anunță premiile: Prima Miss România din istoria țării este domnișoara Magda Demetrescu.

Superba tânără de 18 ani, cu ținută eleganță, este fiica arhitectului Nicolae Demetrescu și a soției sale Magda, care, din păcate, la 5 ani a rămas orfană de amândoi părinții și a fost adoptată de mătușa sa, Maria Demetrescu.

„Frumoasă ca o zâna din poveștile trecutului, ea poartă în ochi și în păr caracteristică rasei noastre, negrul. Un corp minunat, sculptat parcă, în cea mai fină marmoră, brațe pline, de o albeața strălucitoare, iată admirabilele elemente ce împodobesc pe aceea care va purta tricolorul frumuseții române, peste Ocean", o descriu ziariștii vremii pe domnișoara Demetrescu.

La auzul numelui său, când prezentatorul competiției a anunțat marele premiu, Magda Demetrescu a leșinat de emoție.

„Mă înduioșează și mă stingherește această atenție deosebită. Cu ce am meritat-o și voiu putea oare, Doamne, Doamne, să înfățișez în America toată frumusețea țării mele?", a declarat domnișoara Demetrescu, cu mult chic și atât de frumos bon ton.

Acest material a fost prezentat în emisiunea „Bonton”. Emisiunea integrală o puteți urmări AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri