Românii din Spania, cu ochii în lacrimi la concertul lui Ştefan Hruşcă

Data publicării:
CONCERT HRUSCA CAPTURA

„Colindele lui Ştefan Hruşcă reuşesc să ajungă la sufletele românilor aflați la mii de kilometri distanță de casă, mult mai ușor decât o mai fac acum în aceste zile în țara natală. Dupa cum puteți vedea, aici în Getafe aproape 2000 de români se bucură din plin de prezența lui Ștefan Hrușcă” relatează Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania.

Normal să ne emoționăm pentru că ne aducem aminte de copilărie când colindam. Și aici mergem și colindăm de Crăciun, dar nu la fel ca în România, pentru că ne lipsesc cei dragi de acasă. (Reporter: V-am văzut plângând.) E greu să fii departe de ai tăi, de părinți”, spune unul dintre spectatori.

Pentru Ştefan Hruşcă, reîntâlnirea cu românii din Spania a fost confirmarea faptului că, deși se află departe de țară, românii nu îşi uită tradițiile.

„Este o bucurie fără margini și nu numai aici la Madrid, ci peste tot pe unde am umblat. Românii colindă și m-aș bucura să îi văd că se întorc la casele gazdelor, la casele părinților, la casele vecinilor și prietenilor să-i colinde de Crăciun pentru că obiceiul nostru al colindatului să se perpetueze și să nu dispară pentru că atunci ar fi mare bai”, afirmă Ştefan Hruşcă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri