Viral din greşeală. Ziua Izabelei, petrecerea cu 170.000 de invitaţi

Data publicării:
izabela

Dacă nu ar fi ajuns motiv de amuzament pentru internauţi, petrecerea Izabelei ar fi fost una dintre cele mai reuşite ale anului, cu zeci de mii de invitaţi, unii chiar de renume. Traian Băsescu, Leonardo di Caprio sau Eminem s-au înscris pe lista invitaţilor. Evident, vorbim de conturi false create pe Facebook pentru aceste persoane. Şi tot pagini fictive au făcut şi cei care au vrut să se amuze pe seama adolescentei. "Je suis Izabella" este una dintre ele, inspirată din sloganul de solidaritate cu victimele atentatului din Paris.

„Din păcate, ea a făcut o greşeală fundamentală setându-şi această invitaţie la nivel public, astfel încât peste câteva sute de mii de oameni au fost în stare să vadă invitaţia”, a spus Sorin Kosz, content manager Digi24.ro.

Nimeni nu şi-a dat seama de greşeală până când mama fetei nu a fost întrebată de cunoscuţi despre petrecerea Izabelei. Evenimentul, „Ziua Izabellei”, a ajuns și pe paginile lor de Facebook.

Toată lumea mă întreabă, toată lumea zice că vin şi eu, vin şi eu. Nu se mai ţine ziua Izabelei! A fost, nu ştiu, o simplă greşeală, au făcut ele o pagină... Au scris data de naştere acolo şi de aici a plecat. În loc să trimită doar prietenilor ei, a trimis la toată lumea. Eu o controlez în fiecare seară ce face, ce scrie, dar eu ştiu ce va face de acum? Sper să nu mai facă o asemenea prostie”, a spus Valerica Stoenciu, mama Izabelei.

„Aici asta este problema. Cauza este foarte mică, dacă nu primeşte explicaţiile corespunzătoare, şi efectul uriaş. Este o zonă pe care părinţii ar trebui să o supravegheze îndeaproape. Din păcate, a sta cu ochii pe ceea ce face copilul în mediul virtual nu este o acţiune de tip poliţienesc. Ci mai degrabă ar trebui să fie integrată în tot ceea ce se numeşte relaţia cu copilul şi atenţia pe care părintele o are în toate acţiunile pe care el le face. O explicaţie de tipul 'nu e bine' nu va face decât să creeze şi mai multă confuzie”, a spus psihologul Cristina Fulop.

Pentru că evenimentul a căpătat amploare în spaţiul virtual, pe reţelele de socializare au apărut mai multe pagini cu Ziua Izabelei (sau Ziua Izabellei), unele cluburi au organizat evenimente sub această denumire şi, mai mult, cineva a cumpărat un domeniu pe internet cu numele ziuaizabelei.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Facebook
Facebook anunță o nouă modificare. Utilizatorii vor putea vedea evenimentele în formatul Stories
vulpe
VIDEO. Vulpea care își prepară singură un sandviș
Partenerii noștri