Sari la conținut

Lungmetrajele și scurtmetrajele nominalizate la Oscar 2017 se pot vedea la cinema

În perioada 20 februarie – 2 martie, în cinematograful Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City (București) vor rula, până la decernare, filmele nominalizate la Oscar 2017. După data de 26 februarie, vor fi proiectate doar producțiile câștigătoare. Pentru prima dată, Grand Cinema & More va transmite și scurtmetrajele nominalizate, printr-un parteneriat cu Shorts TV.

Anual, Grand Cinema & More invită iubitorii de film la un festival dedicat, prin care aduce în cinema întreaga atmosferă a ceremoniei. Astfel, pe toată durata festivalului, cinematograful va include în programul zilnic o parte dintre nominalizări, iar, mai apoi, dintre producțiile câștigătoare la categoriile cel mai bun film, cea mai bună actriță în rol principal, cel mai bun actor în rol principal și cel mai bun regizor.

Ceea ce face această ediție a Festivalului Filmelor de Aur specială este parteneriatul cu Shorts TV, ca distribuitor, în ultimii 20 de ani, al scurtmetrajelor nominalizate la Premiile Academiei. Acestea vor fi transmise pentru prima dată și în România, pentru categoriile animație, acțiune și documentar.

Scurt metraje animație

Marți 21.02 - 19:15

Miercuri 22.02 – 11:00

Joi 26.02 – 17:40

Scurt metraje ficțiune

Luni 20.02 – 21:00

Marți 23.02 – 10:30

Miercuri 25.02 – 15:30

Până la decernarea premiilor, fanii Premiilor Academiei vor putea face și pronosticuri. Pentru fiecare bilet cumpărat la unul dintre filmele din programul festivalului, aceștia vor fi încurajați să completeze un talon prin care să anticipeze câștigătorii pentru fiecare categorie, intrând în cursa pentru un premiu special.

Detalii despre Festivalul Filmelor de Aur și despre filmele incluse în program puteți găsi pe www.grandentertainment.ro.

Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 06:30.

Digi Film va difuza versiunea editată a Premiilor Oscar în reluare, luni, 27 februarie, de la ora 22:00.

Oana Zamfir şi invitaţii ei vor comenta predicţiile, momentele de vârf ale anului cinematografic şi cele mai importante secvenţe ale serii, începând cu ora 01:00 pe Digi24 şi 01:30 pe Digi Film. De altfel, postul de televiziune va difuza, în jurnalele de ştiri, o serie de materiale dedicate ediţiei din acest an a premiilor Oscar.