Sari la conținut

Tratament diferit pentru contestatarii lui Liviu Dragnea

Contestatarii preşedintelui social-democrat par să beneficieze de tratament diferit. Dacă fostul premier Victor Ponta a fost iertat de orice sancţiune pentru atacurile la adresa conducerii, alţii nu au fost la fel de norocoşi. Mihai Chirica a plătit cu postul de vicepreşedinte la nivel naţional, iar Cătălin Ivan a fost exclus din partid.

Imaginea bună pe care o are în partid pare să îl fi salvat pe Victor Ponta de sancţiuni. Mai mult, nici demisia sa în alb nu a fost acceptată, fiind ruptă de liderul PSD.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „ Victor Ponta este un om de care este nevoie în partid, nimeni nu îl dă afară din partid, dacă vrea să rămână şi să activeze în partid este foarte bine, dacă nu, este decizia dumnealui şi nu mai vreau să particip la aceste jocuri.”

Victor Ponta este însă tranşant în ceea ce priveşte relaţia cu Liviu Dragnea.

Victor Ponta: „Chestia asta era pe vremea lui Ceauşescu, dacă îl criticai pe Ceauşescu, criticai România sau partidul. Nu, eu nu sunt de acord cu anumite lucruri ale domnului Dragnea.”

Sancţionat a fost însă Mihai Chirica, care a pierdut funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, dar şi pe cea de preşedinte de organizaţie. El crede că Victor Ponta este cea mai mare ameninţare pentru Liviu Dragnea în interiorul PSD.

Mihai Chirica, primar Iaşi: „Dumnealui, dacă se pune la muncă în interiorul PSD, domnul Dragnea chiar are o problemă, o problemă de conducere de partid pentru că afinităţile multor conducători, lideri PSD nu s-au distrus şi chiar unii dintre ei le reiterează şi le reiterează de foarte multe ori pe zi.”

Victor Ponta lansează însă din ce în ce mai multe mesaje prin care îşi anunţă posibila plecare din partid. Obişnuit să stea la masa puterii, fostul premier s-a plâns că nu a primit un scaun la ultimul Comitet Executiv la care a participat, semn că nu mai e dorit în PSD.

Dumitru Buzatu, preşedinte Vaslui: „Cred că interpretarea este un pic forţată. În momentul acesta, probabil că îi este greu să îşi găsească locul. Însă există loc pentru fiecare om în Partidul Social Democrat.”

Exclus din PSD, Cătălin Ivan vorbeşte şi el despre piedicile pe care i le-ar fi pus fostul său partid.

Cătălin Ivan, europarlamentar: „Am probleme foarte mari la Bruxelles, s-a cerut excluderea mea din grupul socialiştilor, dar eu lupt până la capăt pentru statutul meu de membru în Partidul Social Democrat.”

Liviu Dragnea susţine însă că niciun membru PSD care l-a criticat nu a fost exclus din partid.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Nu cred că este cineva din partid care, criticând conducerea, a fost dat afară din partid.”