Video CTP: Știți pe cine chema Zelenski, stimabililor românoși care îl disprețuiți pe Volodimir Zelenski?

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la birou cu steagul ucrainei in spate
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îi taxează pe cei care au un discurs prorus și naționalist și care se exprimă împotriva ajutării Ucrainei și ucrainenilor, pe motiv că în decursul istoriei ar fi lezat interesele românilor. Mulți dintre ei, spune CTP, îl disprețuiesc pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe motiv că este evreu.

„O constatare amuzantă. Amuzantă, însă, până la grotesc și până la a-ți pieri zâmbetul. Inșii ăștia, românoșii ăștia, super-naționaliștii, care, cei mai mulți dintre ei, îl disprețuiesc pe Zelenski, pe Volodimir Zelenski - îl fac în toate felurile, pe lângă că e evreu! E evreu și este un măscărici. Putin e om serios! Puteți auzi genul ăsta de discurs”, a arătat CTP în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.

„Dacă le-aș spune în față, sunt curios ce reacții ar vrea dacă le-aș spune așa, într-o discuție - care nu va avea loc niciodată - le-aș spune așa: Dar știți pe cine chema Zelenski? Numele ăsta, Zelenski, stimabililor românoși, românii tari? Pe unul Corneliu Zelea Codreanu! Numele lui Corneliu Zelea Codreanu, numele real al lui Corneliu Zelea Codreanu, este Corneliu Zelenski. Interesant, da?  Vasăzică îl fac albie de porci pe evreul Zelenski, ăștia, indivizii ăștia, dar Corneliu Zelea Codreanu se numea și el Zelenski. Românul absolut, Zelea Codreanu!” - a comentat ironic gazetarul, referindu-se la liderul Mișcării Legionare, organizație fascistă și antisemită din România interbelică.

Partenerii noștri