NU! Femeile nu vor ce a făcut Will Smith

Data actualizării: Data publicării:
will smith priveste in jos si tine mana la gura
Actorul Will Smith l-a pălmuit pe scena Oscarurilor pe prezentatorul Chris Rock. Foto: GettyImages

Cu toții am văzut clipul de la oscaruri în care Will Smith îi trage o palmă lui Chris Rock pentru o glumă la adresa soției sale. Dacă nu ați văzut clipul, dați un search pe youtube. A luat cu asalt internetul și a strâns deja sute de milioane de vizualizări. Însă deși Smith a încercat să pară un macho man care apără onoarea soției sale, s-a dat de gol că de fapt e un mascul beta impulsiv și impertinent.

Dacă nu știți deja, Jada Smith suferă de o maladie care îi provoacă pierderea părului. Și anul ăsta pentru prima dată a fost confortabilă să iasă în lume și să își asume situația afișându-se în toată splendoarea la gala premiilor Oscar.

În acest context, Chris Rock comendiant de meserie, a făcut o glumiță la adresa frizurii doamnei Smith comparând-o cu G.I. Jane (un film despre o femeie puternică ce reușește împotriva tuturor sorților și care cel mai important, în film e tunsă periuță). Nu tocmai o comparație jignitoare.

În momentul în care Rock a făcut gluma, se vede clar cum Will Smith râde în timp ce soția lui își dă ochii peste cap. Camera se pune înapoi pe Chris Rock și vedem cum Smith urcă pe scenă și îi trage o palmă comediantului continuând apoi să urle din public ca un ultras beat, folosind un limbaj de stadion. Iar după ce toată lumea a reacționat și i-a atras atenția lui Smith că nu a fost ok ce a făcut, acesta și-a cerut scuze public.

Dar este ăsta un comportament de bărbat ca lumea? Oare asta vor femeile?

Să le luăm pe rând.

  • În momentul în care cineva face caterincă de nevastă-ta și tu râzi în timp ce ea își dă ochii peste cap, clar nu sunteți pe aceeași lungime de undă. Clar nu rezonați.
  • Să te schimbi atât de rapid la 180 de grade și să o dai din râs în violență înseamnă că nu ești stăpân pe propriile tale sentimente și starea ta emoțională este după cum își mișcă soția ta ochii în orbite. Asta nu denotă tocmai stabilitate și nici încredere de sine.
  • Să faci ditamai scandalul, pentru o glumă, să te comporți ca un troglodit și să agresezi fizic un alt om în timp ce toată planeta se uită, e total dizgrațios și din nou, denotă imaturitate și o lipsă de inteligență emoțională.

Deci oare asta vor femeile? O gorilă instabilă care poate distruge un bar din cauza unui martalog care i-a făcut cu ochiul femeii lui? Sau un gentleman stabil emoțional care știe să evalueze corect o situație și cel mai important să nu reacționeze impulsiv la cea mai mică adiere de vânt. Și pentru că discuția se învârte în jurul industriei de film, îmi voi permite să fac o comparație din cinematografie:

E ca diferența între Michael Corleone și Rambo. Unul scoate imediat cuțitul la tine dacă îl jignești iar celălalt îți zâmbește politicos în timp ce își calculează strategia optimă de a reacționa astfel încât să fie în avantajul său și al familiei sale. Amândoi o să te omoare în final însă doar unul va merge la pușcărie.

Cum ar fi procedat un gentleman?

În momentul în care a văzut că soția sa este deranjată de gluma respectivă, se apleca și îi șoptea la ureche că remarca a fost proastă, Chris Rock e un tembel că a făcut-o, ea arată extraordinar în seara asta și e cea mai frumoasă femeie din lume. După care bineînțeles își putea folosi armata de oameni de PR pentru a făuri o reacție adecvată și în avantajul său.

Agresivitatea nu te face bărbat. Nu mai trăim în epoca de piatră. Un bărbat modern își folosește intelectul nu mușchii pentru a naviga prin lume. Pentru că mintea tot timpul va putea să rezolve mai mult decât fibra. Femeile sunt din ce în ce mai sapiosexuale și cu excepția unor cazuri rare, cele de calitate vor fi întotdeauna atrase mai mult de materia cenușie și bune maniere decât de testosteron și violență.

Asta nu înseamnă că un bărbat nu trebuie să manifeste dominanță și putere. Din contră, acest lucru este la fel de important astăzi ca în oricare perioadă din istoria umanității. Însă modul în care o face a evoluat foarte mult. Ține pasul!

Partenerii noștri