Circuit de Formula 2 la Tărlungeni

Data publicării:
CIRCUIT

Cicuitul de Formula 2 Transilvania Motorland se va întinde pe o suprafaţă de 56 de hectare şi va fi construit la 15 km de oraşul Braşov. Pista va avea o lungime de 4.600 de metri.

Autorităţile din comuna Tărlungeni încearcă realizarea acestui proiectului Transilvania Motorland de mai bine de nouă ani de zile. Ar fi trebuit să fie gata până în 2015, însă abia acum a fost lansată licitaţia de desemnarea a firmei care se va ocupa de construcţia circuitului aşa că, termenul va fi, cel mai probabil, prelungit.

"Avem 16 luni perioadă de execuţie, este foarte scurtă perioada, dar totuşi e bine că se demarează, este un proiect ambiţios, va fi un lucru bun, nu atât pentru Tărlungeni cât pentru judeţul Braşov, pentru Municipiul Braşov", declară Iosif Kiss - primarul din Tărlungeni. 

Mulţi localnici din zonă încă nu au auzit de circuitul care ar trebui construit aici, însă unii sunt de părere că autorităţile ar trebui să se ocupe de probleme mai presante.

Investitiţia pentru Transilvania Motorland se ridică la 88,9 milioane de lei, jumătate din bani sunt fonduri europene, iar cealaltă jumătate provin de la Ministerul Dezvoltării. Ofertele pentru licitaţie sunt aşteptate până în data de 3 aprilie când va fi aleasă firma care va oferi cel mai mic preţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri