Boala Parkinson, o ameninţare mondială

Data publicării:
pat spital 98013300 25785500

 

Peste 70.000 de persoane sunt diagnosticate cu această afecţiune în România, ceea ce înseamnă mai bine de 300 de cazuri la suta de mii de locuitori. Medicii spun că Parkinson este o boală neurodegenerativă pentru care nu există niciun tratament cunoscut.

Singura asociaţie din țară care luptă împotriva acestei afecțiuni este cea înfiinţată de Dan Răican, la rândul lui diagnosticat cu boala Parkinson, încă din anul 2000.

"Boala va progresa, pentru că durata de viaţă a populaţiei creşte şi crescând durata de viaţă, oamenii vor fi predispuşi să facă boli neurodegenerative, cum este Parkinson sau Alzheimer", spune Dan Răican, președintele Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson din România.

Medicii spun că este foarte important ca boala să fie diagnosticată din timp. De asemenea, tratamentul trebuie urmat cu strictețe, însă este necesară schimbarea acestuia, dacă organismul nu răspunde favorabil.

Pentru a uşura viaţa pacienţilor, reprezentanţii asociaţiei le dau acestora diferite obiecte care să-i ajute să se descurce cu cât mai puţin ajutor din partea celorlalți.

"S-au făcut tacâmuri cu mânerul mai gros, astfel ca bolnavul să mănânce, căni din care să poată să bea, pixuri cu care să poată să scrie, astfel încât să se adapteze societății", spune Dan Răican.

În curând, asociația va pune gratuit la dispoziția bolnavilor de Parkinson cele mai bune tratamente indicate de medicul specialist. Proiectul va implica atât medici, cât şi distribuitori de medicamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri