Dacia 1300, maşina reparată cu sârmă şi patent

Data publicării:
250814 poza Dacii de colectie

Leagănul primului autoturism românesc, uzina din Piteşti, cunoaşte exact după un an, febra lansării în serie a unui nou născut: limuzina Dacia 1300.

Chiar dacă acum limuzinele care gonesc pe şosele arată altfel, autoturismul care a făcut istorie în România şi-a păstrat fanii. Dănuţ Crainiciuc din Suceava deţine 10 autoturisme Dacia 1300 în colecţia sa. Renumele colecţionarului din Suceava s-a dus până la Cluj, iar la uşile garajului, vizitatorii stau ca la expoziţie.

"Am cunoscut un domn de la Suceava Dănuţ Crainiciuc, care m-a lămurit ce înseamnă Dacia şi am fost să văd aproape un muzeu de maşini. Şi de la el am furat toată chestia. Am zis: gata, îmi fac şi eu maşină vedetă", a spus un colecţionar.

Pasiunea pentru Dacii nu ţine cont de vârstă, ci se moşteneşte, spun colecţionarii. Deşi nu au servodirecţie, ABS sau geamuri automate, bătrânele Dacii încă mai întorc privirile trecătorilor.

Cei care au certificat de maşină istorică, adică deţin un autoturism mai vechi de 30 de ani care arată ca nou, nu mai plătesc impozit, taxă de drum şi taxă de mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri