Festival roman în Cetatea Alba Carolina. Mii de spectatori au asistat la lupte între daci şi romani

Data publicării:
ALBA

În ultima zi a festivalului, membrii trupelor de reconstituire istorică şi turiştii s-au întrecut în competiţii medievale.

"Am învins ursul cel mare. (A fost greu de învins?) Foarte greu... (A opus rezistenţă?) Foarte mare... El s-a bătut cu un urs, eu, doar cu un leu... Ce să facem", a spus câştigătorul uneia dintre competiţii.

"A fost o luptă sub demnitatea mea. Am zis că trebuie să fie o încălzire, înainte am luptat cu alţi luptători şi mult mai puternici decât acesta... L-am lăsat să câştige", a afirmat, la rândul său, învinsul.

Cel mai aşteptat moment, care a şi încheiat festivalul, a fost marea bătălie dintre legiunile romane şi trupele de daci, aliaţi cu celţi.

"Mi s-a părut minunat şi am plâns de la primul până la ultimul moment... Foarte impresionată şi foarte fericită că am putut să particip", a spus o localnică.

"Două zile pline aici, la Alba Iulia, un festival roman, o amintire, o călătorie în timp. Acum mai bine de 2000 de ani aici, în centrul antic Apulum, romanii şi dacii se înfruntau şi toate acestea au fost reconstituite timp de două zile", a precizat Liviu Zgârciu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Naţional al Unirii.

Peste 5.000 de oameni, localnici şi turişti din toată ţara au participat la cele două zile de festival.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri