Acuzaţii de sclavie, la Poarta Albă. Un cioban susţine că a fost înşelat şi sechestrat de un angajat al Arhiepiscopiei Tomisului

Data publicării:
Cioban

Îngrijitorul oilor este un om simplu, de la ţară, cu faţa brăzdată de riduri şi cu ochii trişti. Omul a muncit o viaţă-ntreagă în armată, dar pensia mică l-a trimis să-şi caute de lucru, pentru ca bătrâneţea să nu-i mai fie o povară.

A fost tocmit în urmă cu aproape un an la o stână din Poarta Albă de angajatul Arhiepiscopiei Tomisului, ca să aibă grijă de animale. Omul susţine că a locuit la stână, în condiţii inumane şi nu a fost plătit nici măcar o zi.

Mai mult, Vasile Cirimpei spune că în tot acest timp Dănuţ Don, angajat la departamentul de Asistenţă Socială al Arhiepiscopiei Tomisului, i-ar fi luat actele şi cardul.

„Eu mergeam cu el la bancă de câteva ori şi scoteam bani, şi îmi spunea: plăteşti caprele moarte. Şi eu îl întrebam, când ai să-mi dai banii şi mie? În 11 luni nu am luat un leu", a spus Vasile Cirimpei.

Sătul să muncească degeaba, bătrânul a început să se plângă prin sat că omul Bisericii îl munceşte fără să-l plătească. Vestea s-a dus repede, iar reprezentanţii Arhiepiscopiei l-a luat pe angajatul lor la întrebări.

„Departamentul personal a demarat o anchetă internă în cazul angajatului nostru Don Dănuţ , urmând ca în cursul săptămânii viiitoare să pună concluziile , care vor fi înaintate centrului Eparhial, urmând ca acesta să ia măsura administrativă ce se impune", a declarat Călin Gavrilaş, Purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Ca să scape basma curată şi să nu spună ceva superiorilor săi, angajatul Bisericii l-ar fi luat de la stână pe cioban şi l-ar fi dus forţat la oraş.

Alexandru Moraru, reporter Digi24 Constanţa, a spus: "Ciobanul susţine că a fost sechestrat timp de şapte zile într-unul dintre apartamentele din acest bloc. Mai mult, el spune că în acest interval ar fi fost şi agresat de concubina angajatului Arhiepiscopiei".

După ce a fost eliberat, Vasile Cirimpei a mers la Poliţia Poarta Albă, ca să reclame prin ce a trecut. După mai bine de două ore de audieri, poliţiştii au spus că acest caz nu există.

„Poliţiştii constănţeni s-au autosesizat , au identificat şi depistat persoana în cauză, ce a fost audiată în cursul acestei dimineţi , aceasta susţine că nu a fost victima unei astfel de infracţiuni şi nici nu doreşte să depună plângere în acest sens", informează Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Contactat telefonic, Vasile Cirimpei le-a spus reporterilor DIGI 24 Constanţa că ar fi fost îndrumat chiar de poliţişti cum să procedeze: "Poliţia mi-a spus în felul următor . Comandantul mi-a spus că mai bine să mă împac cu el prima dată , poate îmi dă banii, ca să nu mai merg la tribunal, că acolo sunt mai multe probleme (...) Comandantul de Poliţie a făcut o hârtie, iar eu am făcut o hârtie. Eu am scris exact cum am fost luat, cum am fost dus şi ce bani trebuie să-mi dea". 

Dănuţ Don, angajatul Arhiepiscopiei Tomisului susţine că aceste acuzaţii nu sunt reale şi, mai mult, îl va da în judecată pe cioban.

Reporter Liviu Ghinea
Operator Mihai Ciobanu, Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri