Sari la conținut

Spectacol pe apă, la Mangalia. Zece yachturi au luat startul la Regata caritabilă Rotary

Participanţii s-au încumetat să iasă pe mare, în ciuda vremii neprietenoase. La start au fost 17 grade la Mangalia, a plouat, iar valurile au fost destul de mari.

Ionuţ Stan, membru al echipajului Life: Avem nevoie de vânt, avem nevoie de apă şi avem nevoie de senzaţii tari. Este, până la urmă, un sport extrem. Cu cât e mai provocator, cu atât e mai frumos.

Cătălin Corduneanu, membru al echipajului Mojo: Este o competiţie cu noi înşine. 

În larg, a fost amenajat un traseu cu balize măsurând aproximativ cinci mile marine. S-a concurat pe două clase: ambarcaţiuni mari şi ambarcaţiuni rapide. La start, s-au aliniat şi cei de la LZ Yachting - singurii competitori din străinătate şi unul dintre cele mai bune echipaje din Bulgaria.

Rossen Zhelyazkov, membru al echipajului LZ Yachting: Am venit aici pentru victorie, bineînţeles, şi sper că o vom obţine

La Mangalia, a venit şi echipajul de pe ambarcaţiunea Simina, lider în clasamentul naţional, înaintea ultimei etape a Cupei României la Yachting.

Victor Fulicea, membru al echipajului Simina: Bărcile sunt diferite, avem coeficienţi de handicap, şi doar atunci ştim, în realitate, cine a reuşit să scoată un timp mai bun corectat.

Oana Sima, organizator: Sunt oameni extrem de pregătiţi, care practică sportul acesta de aproximativ zece ani de zile, dar sunt şi echipaje "new entry", care au avut posibilitatea să facă faţă unui val, în primul rând, şi unui vânt destul de neprietenos.

Câştigători au fost chiar membrii echipajului românesc Simina. Evenimentul a avut şi un scop caritabil. 60 de elevi, cu rezultate bune la învăţătură, de la liceele din Mangalia, vor avea parte, gratuit de cursuri de sailing.

reporter: Adrian Herţa
operator: Victor Niţă