Emoţii la Festivalul "Maria Tănase"  

Data publicării:
181013 FESTIVAL MARIA

Seară plină de emoţii la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”. Concurenţii Festivalului “Maria Tănase” au împărţit scena cu artişti consacraţi ca Niculina Stoican, Maria Ciobanu sau Petrică Mâţu Stoian. Emoţiile nu au trecut odată cu terminarea spectacolului. Decernarea premiilor se va face în această seară.

Cu mari emoţii, mai ales pentru că festivalul se desfăşoară la ea acasă, Zorica Bălan a reprezentat cu mâdrie Doljul şi prin cântec şi prin port.

Acest costum are o vechime de peste 100 de ani. Îl port cu mândrie în această seară şi sper să-mi aducă noroc”, a spus Zorica Bălan.

Unul dintre marile nume ale muzicii populare româneşti care a concertat în finalul serii, Petrică Mâţu Stoian, şi-a adus aminte de perioada în care chiar el participa, în urmă cu mulţi ani, la acest festival.

Îmi amintesc cu ani în urmă, am fost concurent la acest mare festival, în 1991, în 1993, iată că a trecut timpul şi neobţinând niciun premiu în acea perioadă, publicul a fost cel care mi-a dat premiul”, a spus Petrică Mâţu Stoian, interpret muzică populară.

Mulţi alţi concurenţi din diverse zone ale ţării au urcat aseara pe scena.

“Sunt solişti foarte talentaţi, care au mai evoluat pe scena festivalului şi care plac publicului de la Craiova şi publicului din ţară”, a spus Amelia Etegan, directorul Centrului Creaţiei Populare

Festivalul-Concurs al intrepreţilor cântecului popular românesc "Maria Tănase" se va încheia în această seară, cu Gala Laureaţilor, un recital al intrepreţilor consacraţi din lumea muzicii populare şi un spectacol susţinut de actriţa Rona Hartner şi taraful său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri