Vâlcea, cel mai dator judeţ. Datoriile primăriilor depăşesc 75 de milioane de lei

Data publicării:
290814 VALCEA DATOARE

Vâlcea este cel mai dator dintre judeţele României. Primăriile vâlcene au nu mai puţin de 76 de milioane de lei arierate mai vechi de 90 de zile. Suma este egală cu datoriile cumulate ale judeţelor Tulcea şi Constanţa. Iar cea mai mare parte din această datorie vine de la două primării: Laloşu şi Voineasa.

Oamenii din Laloşu nu pricep de ce comuna lor a ajuns în prag de faliment. Nu au mai nimic în comună care să justifice cheltuielile exorbitante făcute de fosta conducere a primăriei.

Conducerea a antamat lucrări fără să se uite la costuri. Când au venit facturile la plată, se schimbase deja primarul.

Oamenii din Laloşu şi-ar dori apă curentă, canalizare şi drumuri asfaltate. Ceea ce în acest moment e imposibil.

“Oamenii vor, pentru că toate comunele au făcut proiecte când a trebuit. Primarul nostru nu a vrut să facă. A zis că nu se complică el cu proiecte”, a precizat Valentin Traistaru, viceprimar Laloşu.

„Pe măsură ce vom reuşi să schimbăm optica Guvernului actuat sau altui Guvern care va veni, să prioritizăm astfel de situaţii, să putem să asigurăm resursele financiare pentru plata lucrărilor deja efectuate", a spus Bogdan Pistol, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Judeţul se detaşează pe primul loc în privinţa datoriilor şi din cauza situaţiei de la Primăria Voineasa, care are o datorie de 34 de milioane de lei către firma care a construit pârtia de schi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri