Exproprieri pentru lărgirea străzii Traian. Peste 20 de case vor fi demolate 

Data publicării:
strada traian1

Pentru a fluidiza circulaţia, municipalitatea a decis ca strada Traian, pe o lumgime de 528 de metri, respectiv tronsonul dintre bulevardul Brăilei şi Piaţa Centrală, să fie lărgită la patru benzi.

Realizarea acestui obiectiv presupune, însă, demolarea unui rând de case şi, implicit, despăgubirea proprietarilor.

Aurel Vlaicu - ciy-manager Primăria Galaţi: "Nu se va pune problema unor expropieri abuzive, vor fi despăgubiţi. Vom face o procedură în care se va stabili un evaluator, care va fi de comun acord, adică să nu fie al Primăriei sau al celor direct implicaţi"

Proprietarii caselor spun că nu au fost înştiinţaţi şi aşteaptă să primească o ofertă din partea Primăriei.

Carol Gref - proprietar: "Nu am primit până în prezent nicio înştiinţare de la Primărie privind exproprierea sau demolarea. Dacă ne oferă un teren bun sau o altă proprietate mai bună noi oricum vom pleca."

Cosmin Munteanu, reprezentant clinică medicală: "Mi se pare o aberaţie pentru că legile se bat cap în cap. Este foarte greu să muţi activitatea unor societăţi comerciale, vorbim şi de aparatură medicală în cazul nostru şi de clienţi pentru că aici este un oarece vad, clienţii s-au obişnuit cu noi"

Proprietarii nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor îşi pot căuta dreptatea în instanţă.

Isabela Amariei - avocat Baroul Galaţi: "În cazul în care persoanele expropriete nu sunt de acord cu valoarea stabilită prin această expertiză, racordată la grila notarilor publici, au posibilitatea să se adreseze instanţei de judecată cu o contestaţie, în care se va stabili o evaluare cu valoarea tranzancţionată pe piaţă pentru imobilul supus expropierii."

Pentru a duce la bun sfârşit proiectul, Primăra trebuie să primească şi avizul Direcţiei de Cultură.

Marius Mitrof, consilier Direcţia Judeţeană pentru Cultură: "Acest tronson trece pe lângă nişte monumente istorice, cum ar fi Colegiul Cuza, cum ar fi casa de pe strada Tecuci, nr 40, fosta sau actuala farmacia Aburel....deci automat ele trebuiesc avizate de către instituţia noastră"

Valoarea exproprierilor a fost estimată de Primăria Galaţi la 5 milioane de lei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri