Sari la conținut

Revenire incredibilă a băieţilor de la Phoenix

Victorie spectaculoasă pentru Phoenix Galaţi în meciul cu ultima clasată din Liga Naţională de baschet masculin, Gaz Metan Mediaş. Cu doar două victorii obţinute în campionat, oaspeţii au început neaşteptat de bine şi aveau şapte puncte avans la finalul primului sfert. Gălăţenii au jucat slab şi în al doilea sfert, astfel că echipa din Mediaş s-a distanţat la 13 puncte până la pauza mare. Phoenix s-a întors mult mai motivată de la vestiare şi a reuşit să recupereze opt puncte în primele patru minute şi jumătate ale sfertului al treilea. Coordonatorul Jay Threatt a dat startul revenirii gălăţenilor cu pătrunderi individuale, iar cu zece minute înainte de final, Phoenix mai avea de recuperat doar două puncte. Coşurile de trei puncte reuşite de Steve Sir şi Andrei Petică au asigurat un avantaj consistent pentru echipa gălăţeană, care a încheiat meciul la o diferenţă de opt puncte faţă de medieşeni, scor 80-72.

Dan Popa, antrenor secund Gaz Metan Mediaş: "Vreau să felicit echipa din Galaţi, care a revenit foarte frumos, foarte bine în joc. Noi nu putem să ne explicăm de ce picăm în repriza a doua, în special în sfertul trei în ultimele meciuri".

Steve Sir, jucător Phoenix Galaţi: "Am început mai greu, ca să fiu blând cu noi, dar în partea a doua am arătat că echipa are tărie de caracter, au contribuit mai mulţi jucători la revenire. Gaz Metan joacă, îl au pe Drăguşin, care e foarte masiv, dar faptul că noi am revenit în repriza a doua demonstrează că suntem un grup unit".

Florin Nini, antrenor Phoenix Galaţi: "În meciul ăsta, cred că am vrut să le arătăm că şi jucăm ca pasărea Phoenix, adică întâi murim şi apoi renaştem. Sincer, n-aş dori aşa, aş prefera să renaştem şi să stăm tot timpul şi să controlăm jocul".

Cu această victorie, Phoenix şi-a consolidat poziţia a noua în clasament şi şi-a asigurat un punctaj favorabil pentru play-out. Pentru echipa gălăţeană urmează un final de tur foarte dificil, în care va întâlni primele cinci clasate în Liga Naţională. Următorul meci va fi în deplasare, cu CSU Atlassib Sibiu, după care Phoenix va primi vizita liderului CSM CSU Oradea.

reporter: Marius Ţuca

operator: Marian Munteanu

Pe aceeași temă