Cinematograf lăsat să se dărâme

Data publicării:
cinematograf 20lasat 20sa 20se 20darame-54293

Cinematograful Republica din Iași este in proprietatea România Film care nu s-a preocupat să reabiliteze acest imobil în ultimii 35 de ani.Pe plan local, singurele soluții găsite de primarie au fost sa amplaseze garduri de protecţie pe trotuarul din apropierea cladirii și sa amedeze Regia Autonoma de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor.

Administratorii cinema Republica au fost amendați cu 1400 lei de primăria Iași pentru că nu au refăcut fațadele. Pentru că are statut de regie autonomă, Cinema Republica trebuie să se autofinanțeze, însă acest lucru este imposibil în condițiile în care încasările lunare sunt echivalente cu un salariu mediu pe economie, iar în lunile bune abia ajung la 2.000 de lei. Acești bani ajung doar pentru a plăti factura la electricitate.

Reprezentanții România Film au refuzat să comenteze această situație. Cinematograful Republica nu este singura cladire din Iași care sta sa se darame. In aceeasi stare sunt si multe blocuri din oras,iar ultimul incident s-a inregistrat anul trecut cind două femei au ajuns la spital după ce au fost lovite de bucati de tencuiala.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
patria
Deva | Cinematograf de stat, salvat de un privat
cinema
ORADEA. Un cinematograf la 200.000 de locuitori
cinematografe
Cinematografele trec la primărie
cinema tm
Slujbe, analize sau bingo, în loc de film
scala
Filmul unei decăderi | RADEF rămâne fără săli
Partenerii noștri