Sari la conținut

IAŞI. Zbor direct spre Milano, de două ori pe săptămână

Odată cu lansarea cursei către Milano, aeroportul din Iași are 7 destinații externe, toate inaugurate în ultimii 2 ani. Prima aeronavă care a sosit, astăzi, de la Milano a avut un grad de ocupare de 75 la sută. Sunt 103 pasageri într-un avion de 134 de locuri, ceea ce este o cifră fabuloasă în industria aviației pentru un zbor inaugural, de fapt pentru un prim an de operarare pe orice fel de rută, a declarat Cristiasn Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Cursele Iași-Milano sunt programate de două ori pe săptămânăm miercurea și vinerea.

De altfel, Aeroportul Internațional Iași a fost, anul trecut, în top 10 aeroporturi cu cele mai spectaculoase creșteri a numărului de pasageri din Europa. Cu peste 230 de mii de îmbarcări și debarcări, aerogara ieșeană a înregistrat o creștere de 34%. Anul 2014 va aduce o creștere a numărului de pasageri procesați pe aeroportul ieșean. Noi am estimat, în buget, un număr de 270 de mii de pasageri, în creștere cu 40 de mii față de anul trecut, o creștere importantă și în procente, a precizat Marius Bodea, directotul Aeroportului Internațional Iași.

Moldovenii vor să fure călători din Iaşi

O companie aeriană de peste Prut ar putea să atragă însă o parte dintre clienții aeroportului din Iași. Moldovenii promit prețuri mult mai mici la biletele de avion pe rutele externe dacă se pleacă de la Chişinău, iar pasagerii din Iași vor fi transportaţi gratuit cu microbuzul până în capitala Republicii Moldova.