Sari la conținut

Pacient bătut într-un spital din Iaşi. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere

Imagini revoltătoare au ieșit la iveală dintr-o unitate medicală din județul Iași. O infirmieră de la Spitalul de Psihiatrie și Abia acum, când este un proces pentru comportare abuzivă împotriva infirmierei, au fost făcute publice imaginile. Imediat după incident, femeii, care lucra de peste 25 de ani în unitate i-a fost desfăcut contractul de muncă.

"Nu este admisibil la ora actuală să mai fie asemenea practici în spitale. Și cu toate astea, din păcate, continuă. Nu știu cât pot fi demonstrate toate aceste lucruri, dar la Grajduri încă mai continuă aceste practici. Sunt oameni cu o proastă educație aș putea spune care văd spitalul ăla ca pe o vacă de muls. Când am preluat spitalul am găsit pacienți în fundul gol și apoi ca angajații să fure hainele pacienților care și alea sunt cumpărate de spital și puține este inadmisibil," a spus Sebastian Potomeanu, fostul manager al Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri.

Iulian Cozianu, președintele Sanitas Iași: "acest caz este în atenția organelor abilitate, mă refer la instanțe, își vor spune cuvântul asupra acestui caz. Noi nu am făcut decât ca în calitatea de sindicaliști să ne susținem colega în limita legii. Dar s-a dovedit că ea a greșit și Comisia de Disciplină a dispus desfacerea contractului de muncă și înaintarea acestei situații către organele abilitate."

Pe aceeași temă