Sari la conținut

Alertă la Spitalul Pădureni. Zece pacienţi infectaţi cu o boală contagioasă, transportaţi la Iaşi 

Zece pacienţi de la Spitalul Grajduri au ajuns cu ambulanţele la Clinica de Dermatologie din Iaşi, după ce unul dintre îngrijitori a observant că au pe corp erupţii suspecte. Consultul de specialitate a scos la iveală că au dezvoltat o ciupercă pe piele, cauzată cel mai probabil de igiena precară. Unitatea medicală nu este conectată la reţeaua de apă, iar bolnavii stau claie peste gramadă.

Victor Idriceanu, consilier juridic: "apă curentă nu este, avem fântână, asta e situaţia. Se face baie, săptămânal. - Săptămânal e de ajuns? - Doamnă, nu ştiu să vă zic programul exact al pacienţilor."

"Sunt 370 de pacienţi. Spaţiul la ora actuală ar fi suficient pentru cam 147 de pacienţi, problema e de supra-supraaglomerare şi de lipsa spaţiului hotelier," a spus Mircea Gavrilescu, medic la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri.

Sebastian Potomeanu, manager Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri: "problema este că nu se respectă suprafaţa necesară de pat, 7 metri de pat şi 20 de metri cubi de aer."

Iar condiţiile sunt la fel de grele şi pentru cei care îi supraveghează. Unitatea medicală are doar 160 de angajaţi, deşi ar avea nevoie de cel puţin 320. În unele paviloane, 90 de pacienţi sunt supravegheaţi de doar doi asistenţi.


La Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Grajduri sunt internaţi cei mai periculoşi bolnavi psihic din nouă judeţe. Pacienţii ajung aici în urma unor hotărâri judecătoreşti şi, în general, rămân internaţi toata viaţa.