Sari la conținut

BASCHET. CSM Oradea a regăsit drumul spre victorie

CSM CSU Oradea şi-a regăsit apetitul pentru victorie în jocurile din grupa 1-6 a Ligii Naţionale de baschet masculin. Formaţia antrenată de Cristian Achim s-a impus cu 74-70 în faţa celor de la SCM Timişoara.

„Victoria este victorie şi mă bucur foarte tare pentru ea. Consider că aveam nevoie de acest lucru şi consider că ne face bine o astfel de victorie", a declarat Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea.

După câştigarea primului sfert, cu 16-10, Oradea mai avea la pauza mare un avans un singur punct. Evoluţiile bune ale lui Nicolescu şi Gajovic, ambii cu 14 puncte marcate, au făcut ca înainte cu cinci minute de final Oradea să conducă cu 68-58. 4

Timişoara le-a dat însă emoţii gazdelor şi finalul a fost echilibrat.

„Sunt convins că dacă Oradea ar fi jucat mai bine ar fi meritat pe deplin victoria. Aşa, nu îmi dau seama cât de, bine victoria rămâne până la urmă la patru puncte, dar cred că putem spune că am emis şi noi pretenţii la această victorie", spune Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timişoara.

Succesul cu Timişoara menţine Oradea în cursa pentru podium, deşi pentru CSM CSU urmează două deplasări dificile: miercuri, pe terenul celor de la BCM U Piteşti, iar sâmbătă în fieful liderului, CSU Sibiu.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa