Sari la conținut

BASCHET. Victorie cu emoţii pentru CSM Oradea, la Craiova

CSM CSU Oradea se menţine în topul Ligii Naţionale de baschet, competiţie în care a reuşit o nouă victorie: 90-88, în deplasare, cu SCM Craiova. Este al cincilea succes consecutiv în acest sezon pentru formaţia orădeană, care a câştigat două din cele patru sferturi, iar pe celelalte două le-a încheiat la egalitate.

„Da, am tremurat însă, să fim cinstiţi, am ratat în sfertul patru extrem de multe aruncări deschise, ceea ce în mod normal nu se întâmplă. Dacă ar fi marcat doar două din cele opt, cel puţin, pe care le-am avut complet liberi, ar fi fost o victorie lejeră", a recunoscut Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea.

După un prim sfert echilibrat, Oradea s-a instalat la cârma jocului. Cu 18, respectiv 17 puncte marcate, Richard şi Kariniauskas au ţinut echipa bihoreană la o distanţă constantă de adversar. SCM Craiova nu a cedat şi s-a apropiat la un singur punct pe tabelă. Oradea s-a dovedit stăpână pe situaţie şi a reuşit o victorie preţioasă.

„Victoria este victorie, pentru noi extrem, extrem de importantă. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm aici, pentru a încerca să clarificăm apele în ceea ce priveşte locurile 1-6. Oarecum s-au clarificat, dar nu în totalitate", a precizat Cristian Achim.

Pentru Oradea urmează prezenţa în turneul final al Cupei României în care principalul obiectiv este adjudecarea trofeului. Primul adversar va fi Phoenix Galaţi, în vreme ce în campionat, CSM CSU îşi va relua jocurile pe 3 martie, contra celor de la U BT Cluj-Napoca.

Redactor: Nicolae Mihalcea