Sari la conținut

Din Oradea spre Germania | Din 31 octombrie, de pe Aeroportul Oradea se va putea ajunge la Memmingen

Încă o veste bună pentru bihoreni. Din toamnă cei care vor să călătorească în Germania vor avea la dispoziţie de pe Aeroportul Oradea o cursă spre Memmingen. Zborul va fi operat de Ryanair, aceeaşi companie care mai oferă călătorii din Oradea către Barcelona, Eindhoven, Milano şi Londra. În schimb, Blue Air a anunţat că zborul de Torino, programat să înceapă săptămână viitoare, a fost amânat pentru 13 aprilie.

Cursele către orașul german vor începe pe 31 octombrie şi vor avea o frecvenţă de două pe săptămână: marţea şi sâmbăta. Zborul spre Memmingen se alătură celorlalte patru rute externe anunţate de Ryanair - Barcelona, Milano, Eindhoven şi Londra. Astfel, din toamnă, nu mai puţin de 12 rute sunt oferite săptămânal din Oradea de compania irlandeză.

"Din câte avem informații, pentru călătoriile care au fost deja anunțate vânzarea de bilete merge bine. Sperăm ca și la Memmingen vom avea același rezultat", îşi doreşte Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Din această săptămână, turiştii mai au o variantă de zbor din Oradea. Este vorba de o cursă către Larnaca, în Cipru, operată de BlueAir, dar care se face cu escală în Bucureşti.

Odată cu aceste ultimele anunţuri legate de zborurile externe din Oradea, negocierile pentru alte rute au intrat în stand-by. Conducerea Consiliului Judeţean Bihor nu exclude semnarea unor noi contracte, însă acestea nu mai sunt o prioritate. În schimb, dezvoltarea rutelor existente devine importantă pentru autorităţile judeţene.

"Noi trebuie să fim conștienți că dacă aceste curse nu vor avea pasagerii necesari, acestea nu pot opera. Toate companiile operează pe principiul cost-beneficiu", a precizat Gheorghe Paşc, directorul Aeroportului Oradea.

Primele zboruri externe de pe Aeroportul Oradea vor debuta duminică, 26 martie, când la Oradea va ateriza cursa de Barcelona. Aceasta va fi urmată miercuri, 29 martie, de zborul pe ruta Oradea - Milano. În schimb, Blue Air a amânat cursa de Torino pentru 13 aprilie, când conducerea companiei a anunţat o deschidere festivă a acestor zboruri.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi