MARAMUREŞ. Foc de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Data actualizării: Data publicării:
contrabanda tigari masini suspect MM (1)

Peste 18.500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite în cadrul mai multor acţiuni la frontiera de nord. Doi suspecţi sunt anchetaţi acum pentru trafic de ţigări. Pentru prinderea unuia dintre ei oamenii legii au fost obligaţi să tragă un foc de avertisment.

contrabanda tigari masini suspect MM (1)
contrabanda tigari masini suspect MM (1)

S-a întâmplat în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Sighetu Marmației, unde agenţii au observat un autoturism înmatriculat în Olanda, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Poliţiştii de frontieră i-au făcut semn şoferului să oprească, dar cel de la volan a apăsat pedala de acceleraţie şi a încercat să scape în viteză pe drumul spre Vadul Izei. Oamenii legii au pornit în urmărirea fugarului.

„La scurt timp conducătorul auto a pierdut controlul volanului, maşina ieșind de pe partea carosabilă după ce a lovit un cap de pod. Bărbatul a abandonat autoturismul și a fugit spre o zonă împădurită din apropiere. Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale prin voce și deoarece persoana în cauză nu s-a supus a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Şoferul, un maramureşean de 39 de ani, a fost prins, iar în maşină au fost găsite aproape 15 mii de pachete de țigări, în valoare de 175.000 lei. Marfa a fost confiscată, maşina indisponibilizată, iar suspectul este cercetat pentru contrabandă.

Alte ţigări de contrabandă au fost descoperite la un control în Vişeu de Jos, într-o maşină condusă de un arădean. Cele mai bine de 2 mii de pachete găsite valorează peste 24 de mii de lei.

Şi un cetăţean ucrainean este cercetat pentru contrabandă după ce a fost prins în Vama Siret cu 1500 de pachete de ţigări de contrabandă, pe care încerca să le introducă în ţară.

Foto: ITPF Siret

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri