Sari la conținut

Spre Olanda, din Oradea. Ryanair va opera din octombrie cursa Oradea - Eindhoven

Veştile legate de viitoarele destinaţii externe de pe Aeroportul din Oradea continuă. Consiliul Judeţean Bihor a anunţat miercuri că din iarna viitoare Oradea va fi legată pe calea aerului cu oraşul olandez Eindhoven. Cursa va fi operată de Ryanair, cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână.

Cursa de Eindhoven este cea de-a patra pe o rută externă pe care compania irlandeză o va opera din Oradea, după Milano, Barcelona şi Londra. Reprezentanţii Ryanair estimează că cele patru curse vor aduce nu mai puţin de 120 de mii de călători în fiecare an. O creştere care se va adăuga la performanţele obţinute de aerogara din Oradea; în urma unui studiu întocmit de Consiliul Internaţional al Aeroportului, aceasta a fost plasată pe primul loc într-un top al dezvoltării în 2016.

Denis Barabas, Sales and Marketing Executive Ryanair: "Suntem fericiţi să vedem că Oradea este foarte bine promovată pe plan extern din acest punct de vedere şi considerăm că anul viitor va fi o creştere şi mai interesantă decât anul trecut."

Cursele către Eindhoven vor debuta pe 31 octombrie şi vor avea o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână. Preţurile biletelor nu au fost anunţate deocamdată. Zborul spre oraşul olandez reprezintă o legătură bună şi pentru alte destinaţii din Occident; oraşe precum Amsterdam, Bruxelles, Rotterdam sau Dusseldorf sunt la o distanţă de aproximativ două ore pe şosea.

Sandor Pasztor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor: "Era strategia noastră şi am anunţat-o de luni întregi că după sudul Europei încercăm să... să folosesc expresia... să ocupăm nordul Europei şi şi pot doar să vă amintesc faptul că nu dorim să ne oprim aici."

De săptămâna viitoare, vor începe primele lucrări de pregătire a rutelor externe care vor fi operate din Oradea. Până pe 26 martie vor fi amenajate peste o sută de locuri de parcare.

Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea: "Acum demolăm o parte din gardurile care sunt aici prinse şi toată partea din faţă, inclusiv unde este parcarea personalului va fi destinată numai pasagerilor."

Cursa anunţată miercuri se adaugă celorlate patru destinaţii externe de linie care vor opera din acest an: Torino, Milano, Barcelona şi Londra.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă