TAROM, curse din Oradea spre Italia și Spania. Biletele vor costa de la 99 de euro

Data actualizării: Data publicării:
avion tarom care aterizează
Foto: Shutterstock

Zboruri directe din Oradea spre Barcelona, Roma sau Milano. Este oferta TAROM, care va urma să fie pusă în aplicare începând cu 1 decembrie. Avioanele companiei naționale vor ateriza pe aeroporturile principale din aceste orașe, după un orar care va fi făcut public în următoarele săptămâni. Un bilet dus-întors va costa de la 99 euro pentru cursele de Italia și între 150 și 180 de euro de euro pentru cele spre Barcelona.

Anunțul introducerii noilor curse externe operate de TAROM a fost făcut astăzi, la Oradea, de către directorul companiei, Wolff Werner-Wilhelm: "Dacă vorbim de Italia, putem să spunem că există varianta de Roma și de Milano, iar dacă vorbim de Spania, vorbim de Barcelona."

Cursa de Barcelona va fi efectuată de două ori pe săptămână, în timp ce avionul spre Italia va decola de la Oradea de trei ori pe săptămână. Potrivit reprezentanților TAROM, aeronavele companiei operează doar pe aeroporturile principale, ceea ce oferă posibilitatea conectării cu destinații din toată lumea.

"Se va putea cumpăra bilet inclusiv - nu știu, dați o destinație - New York. Indiferent, în toată lumea, intercontinental. Se va zbura în inima Barcelonei, cu conectare mai departe către toată lumea", a declarat Sandor Pasztor, președintele CJ Bihor.

"Din Roma avem toate destinațiile acoperire prin parteneriatul cu compania națională a Italiei", a precizat Camelia Enescu, director de vânzări al companiei TAROM.

Programul zborurilor și prețurile vor fi anunțate în următoarele săptămâni. Un bilet spre Italia și retur va costa de la 99 de euro, iar pentru un zbor dus-întors Oradea - Barcelona se va plăti între 150 și 180 de euro.

"Nepercepând niciun fel de taxă pentru serviciile auxiliare de care discutăm; dacă adăugați bagajul, locul în avion, check-in, catering la bord, veți vedea că tariful final este mult mai scăzut, de fapt", a explicat directoarea de vânzări a TAROM.

"Acele prețuri pe care dumneavostră le vedeți că "cumpărăm la 1 euro, la 10 euro", nu acoperă nicidecum costul nostru de tranport. Să fie clar! Nici măcar nu acoperă în multe cazuri costurile pe care le pretinde un aeroport doar ca să aterizeze aeronava", a atras atenţia Wolff Werner-Wilhelm.

Înțelegerea dintre Aeroportul din Oradea și TAROM pentru noile curse externe vine la capătul mai multor luni de întâlniri și negocieri, spun șefii administrației județene.

Compania națională de transport aerian are în vedere constituirea în țară a unor huburi locale, de unde să se zboare spre destinații din afara țării. Pentru aceasta vor fi înlocuite, în primă fază, 13 avioane și va fi introdus un soft nou care să permită alcătuirea unei baze de date și funcționarea unor aplicații pentru telefoanele inteligente.

"Închipuiți-vă, e ca și o firmă nouă. Dacă eu doresc acum să anunț pe cineva că întârzie un avion din varii motive, noi până acum nu am avut bază de date. N-am avut date de contact ale pasagerilor, am avut nume, prenume și atât", susţine directorul TAROM.

Compania naţională de transport aerian studiază și posibilitatea introducerii unor zboruri din Oradea spre Londra și Frankfurt. De anul viitor, avioanele companiei vor asigura curse din reședința Bihorului spre Litoralul Mării Negre.

Redactor: Adrian Laboș
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri