Sari la conținut

Ziua Jandarmeriei | Demonstrații și înaintări în grad, la Oradea

Demonstraţii de apărare corp la corp, dresaj canin ori simulări de intervenţie în cazul unor incidente. Au fost acţiunile organizate în Oradea cu ocazia zilei Jandarmeriei. Forţele de ordine şi-au prezentat şi armele şi echipamentele de protecţie şi au defilat în aplauzele spectatorilor strânşi în Parcul 1 Decembrie.

Demonstraţiile de lupte şi de forţă au fost cele mai aşteptate de către spectatori. Punctul culminant l-a reprezentat simularea unei intervenţii a trupelor de teren.

Toate acţiunile organizate în Parcul 1 Decembrie din Oradea au marcat împlinirea a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Cu această ocazie au fost înaintaţi în grad mai mulţi jandarmi bihoreni, iar alţii au fost recompensaţi pentru acţiunile deosebite întreprinse.

"Prezenţa vizibilă în societate, capacitatea de răspuns rapid la orice situaţie, sprijinul constant în situaţii de criză, profesionalismul şi orientarea către nevoile comunităţii reprezintă elemente fundamentale ale activităţii jandarmeriei şi totodată, esenţa imaginii a unei instituţii credibilă şi echilibrată", a declarat colonelul Petru Lung, comandantul Jandarmeriei Bihor.

"Vorbim astfel de oameni speciali, motivaţi, bine pregătiţi, oameni a căror activitate se constituie într-un răspuns direct şi mediat la necesităţile de siguranţă şi de securitate ale populaţiei", a spus şi Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor.

La finalul ceremonialului, cei mai mici s-au adunat în jurul standurilor unde au fost expuse armele şi echipamentele jandarmilor.

Acţiunile s-au încheiat cu defilarea trupelor de jandarmi.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş