Sari la conținut

Campionii de la RCM Timișoara revin pe stadionul ”Dan Păltinișanu”

Pentru bănăţeni va fi cea de-a doua partidă din actualul sezon disputată pe cel mai mare stadion al Timişoarei. Campionii speră să bată recordul de asistenţă de la meciul cu Farul, atunci când în tribune s-au aflat 4.000 de spectatori.

"Le promitem tuturor spectatorilor, tuturor timişorenilor, tuturor iubitorilor de sport şi de rugby, va fi un meci deosebit cu Steaua, va fi un meci foarte spectaculos şi sunt sigur că nu vor regreta", spune Duşan Filipaş, vicepreşedintele RCM Timişoara.

Jucătorii sunt decişi să obţină şi cu Steaua bonusul ofensiv care i-ar aduce la un singur punct în spatele celor de la CSM Baia Mare. Maramureşenii stau în etapa a opta din sezonul regulat, ultima înaintea unei pauze de o lună şi jumătate, timp în care naţionala va fi angrenată în IRB Nations Cup, iar echipele de club vor avea meciuri în Cupa României.

Daniel Carpo, căpitanul celor de la RCM Timişoara vorbește de "un meci în care avem nevoie de cele 5 puncte puse în joc, avem nevoie de cât mai multe puncte marcate pentru că va urma o pauză competiţională din punct de vedere al campionatului Superligii. Trebuie să muncim foarte mult şi să respectăm adversarul".

La meciul cu Steaua, galben-albaştrii îl vor avea din nou alături pe antrenorul Danie de Villiers, care şi-a ispăşit cele trei etape de suspendare. În schimb, Calafeteanu şi Fercu sunt incerţi, din cauza unor accidentări.

"Trebuie să arătăm adversarilor respectul pe care-l merită. Ne concentrăm asupra lucrurilor pe care trebuie să le facem, a lucrurilor la care am muncit în această săptămână, a lucrurilor pe care trebuie să le corectăm după meciul de sâmbătă . Ne vom concentra pe lucrurile pe care le putem controla şi sperăm să facem o figură bună", anunță Danie de Villiers, antrenorul RCM Timişoara.

RCM Timişoara - Steaua se joacă sâmbătă, de la ora 20, pe stadionul "Dan Păltinişanu". Intrarea la meci va fi liberă.

reporteri: Ionuț Suciu/ Maria Rohnean
operator: Andrei Marina
editor web: Călin Țenche