Sari la conținut

Căutări disperate în Retezat, după adolescenta dispărută

200 de oameni şi-au unit forţele şi au răscolit pădurile din Retezat în căutarea Dalianei Rădoi. Autorităţile au luat în calcul şi posibilitatea ca fata să se fi înecat: acesta este al doilea punct din zona barajului Gura Apelor in care scafandri o caută pe fata de 14 ani. Aici, la margine, lacul are o adâncine de 15 metri, iar în larg are o adâncime de 90 de metri.

”Scafandrii au stat de trei ori câte o oră jumătate, la temperaturi de 13-15 grade, s-a lucrat la o adâncime de 20-25 de metri”, precizează Ovidiu Oprean, de la ISU Hunedoara.

”Ne dorim ca toate eforturile pe care le facem aici, în zona asta, să fie inutile și să o găsim vie în altă locație”, spune Dan Terteci, şef de cabinet la Prefectura Hunedoara.

Fata a fost vazuta ultima dată pe acest drum de tăietorii de lemne, adică se afla la o distanță de 20 de kilometri de tabară.

Autorităţile nu exclud posibilitatea ca fata să se ascundă undeva, de teamă că ar putea fi pedepsită pentru că a pus pe jar atâţia oameni. Nimeni însă nu va sancţiona un copil. Toată lumea îşi doreşte ca ea să fie în viaţă. ”Noi luam in calcul toate ipotezele și, până când nu vom găsi un indiciu, nu vom întrerupe căutările”, afirmă Lucian Stoichiţoiu, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Abandonată de părinţi, Daliana este în grija unui centru de plasament din Lupeni. Ea se afla într-o tabără socială organizată de un preot.

Reporter: Carla Tănasie
Operator: Ionuţ Voinea
Editor web: Călin Țenche