Sari la conținut
News Alert

De la un formular, la un milion de euro. NASA, Yahoo și pompierii din Washington folosesc tipizatele realizate la Timișoara

”Este formularul făcut de noi prin platforma noastră din Timișoara, în care departamentul de Pompieri din Washington, Districtul Columbia, își colectează informațiile” - După orice misiune a pompierilor americani, datele sunt adunate cu ajutorul formularelor create la Timișoara.

Tudor și Florin au renunțat, în urmă cu cinci ani, la joburile sigure dintr-o multinațională ca să își împlinească visul - acela de a face tipizate online.

”Cu timpul am început să ne dezvoltăm, să gândim mai business, inițial am fost doar eu și Florin, după care am angajat un grup de trei persoane, deci am fost cinci în a doua fază, iar apoi am ajuns la 45 -50”, precizează Tudor Baștea, inginer.

Iar odată ce a crescut numărul angajaților, formularele inginerilor timișoreni au cucerit tot mai mult piață. Le folosesc acum companii din Statele Unite, Canada și Singapore ca să își sondeze clienții și angajații.

”Avem clienți din peste două sute de țări, întradevăr majoritatea vorbitoare de limbă engleză de-a lungul timpului au fost în grădina noastră. Este departamentul de pompieri din Washington, a fost chiar și NASA, Yahoo, la un moment dat, ne-au folosit formularele”, ne-a declarat inginerul Florin Cornianu.

Asta a convins și un fond privat de investiții să le ofere celor doi tineri din Timișoara un milion de euro ca să își dezvolte afacerea.

”Munca noastră are un impact și un ecou. Facem formulare de toate felurile pe scurt care ajung la oameni din întreaga lume”, spune Alexandra Drăghici, angajat.

Peste 35 de milioane de oameni din toată lumea au completat, la un moment dat, formulare create la Timișoara.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche