Sari la conținut

Filarmonica Banatul, concert în mijlocul Pieței Bălcescu

Josef Kappl, fostul basist al trupei Phoenix, a apărut din mijlocul publicului, într-o limuzină şi a deschis spectacolul din intersecţie. Surprizele n-au încetat să apară. Mircea Baniciu a cântat celebra piesă „Hei, tramvai“ dintr-un tramvai... tras de cai.

Atmosfera creată într-un loc inedit pentru un astfel de eveniment a atras sute de iubitori ai muzicii clasice sau simpli trecători. Ei au putut urmări, în paralel cu muzica, un spectacol de proiecţii pe clădirile din piaţă. „O idee extraordinară. Şi locul bine ales, şi momentul. Nu toată lumea e obişnuită să vină la concert şi e un prilej de a vedea şi altceva, de a auzi altceva şi poate că vor veni tot mai mulţi şi la Filarmonică“, „E foarte fain că au organizat aici“, „Cred că foarte mulţi care trec gură cască, se opresc“, „Sper să se repete în fiecare an“, - Credeţi că ar trebui să mai facă acest lucru şi în alte locaţii? ”Da, originale, ca până acum“, au afirmat spectatorii.

Spectacolul a împletit muzica şi dansul, în aplauzele celor prezenţi.

Reprezentanţii Filarmonicii Banatul nu duc lipsă de idei şi spun că pregătesc spectacole în locuri şi mai neconvenţionale. „Am o idee foarte frumoasă, am în gând un concert superb în Observatorul Astronomic, dar totul depinde, pentru că asta este cultura – costă bani – ţine de finanţarea pe care o vom găsi“, afirmă Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Orchestra Filarmonicii şi Corul „Ion Românu” au interpretat lucrări de Rossini, Mozart, Monti, Kappl, Mascagni, Morricone şi Loewe.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche