Spiritul Crăciunului şi dincolo de gratii

Data publicării:
penitenciar A

Sebastian este unul dintre cei șase deţinuţi care încearcă să aducă spiritul Crăciunului în celulă. Sunt primele sărbători de iarnă pe care le petrece departe de familie. Închis pentru delapidare, mai are de stat după gratii mai bine de doi ani. ”Sărbătorile sunt asociate cu familia, cu a simţi cu cei dragi. Fiind privat de libertate, eşti privat şi de a avea contactul cu familia de a simţi cu ei”, ne mărturisește el.

Obiecte specifice Crăciunului se regăsesc în zeci de camere de detenţie. ”Momentele în care ne gândim ne pregătim pentru Crăciun ne este greu fiindcă facem aceleaşi lucruri pe care le faceam afară cu cei dragi impodobitul bradului”, ne spune Bela. ”Aceste momente când împodobim bradul de Crăciun ne trezesc multe amintiri când eram împreună cu familia. Este greu departe de familie. Am doi copii care au o vârstă destul de fragedă”, afirmă Teodor.

”Scopul acestei activităţi, ca a tuturor celorlalte activităţi din perioada sărbătorilor de iarnă, este acela de a implica un număr de persoane private cât mai mare de a crea o atmosferă de sărbătoare în penitenciar”, ne-a declarat Carmen Utoi, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Timişoara.

După ce au fost inspectate de reprezentanţii penitenciarului, două camere de detenţie au fost declarate câştigătoare. Deţinuţii vor fi recompensaţi cu cinci credite, care ulterior le pot aduce cateva zile in libertate sau mai multe vizite din partea familiei.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri