Ce analize sunt necesare înainte de naștere

Data actualizării: Data publicării:
dr ingrid gheorghe
Dr. Ingrid Gheorghe, medic primar obstetrică-ginecologie

Sarcina este o perioadă specială în viaţa oricărei femei. Acestea au nevoie de urmărire medicală atât în perioada prenatală, cât și în cea postnatală. La ce e bine să fie atente viitoarele mame, ce analize au de făcut şi la ce să se aştepte în timpul naşterii, discutăm cu dr. Ingrid Gheorghe, medic primar obstetrică-ginecologie.

Îngrijirea medicală atentă în timpul sarcinii este esențială pentru a urmări dezvoltarea optimă a fătului, dar și pentru a asigura sănătatea mamei. Pentru o evaluare corespunzătoare și pentru stabilirea unui plan de consultații, analize medicale și investigații, gravida ar trebui să se prezinte la medicul ginecolog imediat după ce află că este însărcinată. În acest fel, medicul poate preîntâmpina și poate gestiona optim orice potențială problemă de sănătate, asigurându-se astfel că nașterea va fi fără probleme, iar bebelușul va fi adus pe lume sănătos.

Este important și ca viitoarea mămică să aleagă o maternitate cu servicii complete (servicii de neonatologie și terapie intensivă neonatală, compartiment de primiri urgențe, analize de laborator, imagistică medicală), care să fie disponibile la orice oră din zi și din noapte de o echipă medicală cu experiență. Acest lucru îi aduce viitoarei mame un sentiment de maximă siguranță, că nașterea va avea loc în condiții optime și bebelușul va beneficia de cele mai bune îngrijiri.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri