65 de localități din Hunedoara sunt în scenariu roșu. În județ nu mai sunt locuri la ATI, se caută soluții pentru suplimentare

Data publicării:
prefectura hunedoara - fb
Foto: Facebook Instituția Prefectului Hunedoara

65 de localități din județul Hunedoara sunt în scenariul roșu. În toate aceste localități, incidența infectărilor a trecut de 3 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis sâmbătă actualizarea listei cu localităţile din judeţ unde sunt impuse restricţii precum purtarea obligatorie a măştii în spaţii deschise, interzicerea servirii în restaurante şi cafenele în interior şi închiderea cinematografelor, sălilor spectacol şi concerte. Școlile vor intra în sistem online.

Astfel, în municipiul Brad, în Boş, Uric, Galaţi, Romoşel şi Sântuhalm vor fi dispuse aceste măsuri specifice scenariului roșu.

„Vorbim despre o răspândire comunitară, nu este vorba despre focare, chiar sunt cazuri dispersate, nu sunt din aceleași familii sau din cercuri de prieteni”, a declarat la Digi24, sâmbătă seara, prefectul de Hundedoara, Călin-Petru Marian.

Aceste localități se adaugă celor care deja erau în scenariu roșu, totalul lor ajungând la 65. Lista localităților a fost prezentată de Prefectură pe pagina de Facebook:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În Brad, oraș cu 15.000 de locuitori, populația a fost avertizată prin mesaje Ro-Alert în legătură cu noile restricții, a precizat prefectul.

Oficialul nu a exclus impunerea unei carantine de noapte, dar a spus că evoluția situației din județ va fi monitorizată cu atenție, iar deciziile vor fi luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Călin Petru Marian spune că o problemă majoră a județului sunt locurile la ATI pentru bolnavii COVID. Momentan, nu este niciunul disponibil. El a spus că sunt căutate soluții de extindere a locurilor. Astfel, au fost identificate 7 locuri la spitalul de la Orăștie, dar este nevoie de personal pentru a asigura încă o gardă. De asemenea, fiecare spital care în acest moment este suport COVID va încerca să mai suplimenteze paturi. Acum sunt 60 de paturi libere pentru bolnavi COVID, dar nu la ATI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri