Acces restricționat în spitalul MAI, unde este internat un pacient cu coronavirus. Bărbatul nu a fost în zonele de mare risc

Data actualizării: Data publicării:
pacient transportat cu izoleta
Foto: AFP / Profimedia

Noi informații despre bărbatul de 60 de ani testat pozitiv pentru coronavirusul Covid-19. Acesta era deja internat în spitalul MAI, Dimitrie Gerota, ceea ce a dus la luarea unor măsuri de restricționare a accesului în unitatea sanitară.

Bărbatul a fost internat în spital în 5 martie, cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19, arată Grupul de Comunicare Strategică.


CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE CORONAVIRUS

CARE SUNT SIMPTOMELE: Diferența între gripă, răceală şi coronavirus

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ROMÂNIA: Informații oficiale

MIJLOACE DE PROTECȚIE: Cum ne spălăm corect pe mâini

ÎN CE STADIU ESTE DEZVOLTAREA UNUI VACCIN: Progresul înregistrat


Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. E spune că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Pentru că bărbatul a stat câteva zile în spital, înainte de a fi diagnosticat, în unitatea sanitară au fost luate mai multe măsuri. Astfel, a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului. A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

 

Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Pacientul este transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri