Bărbat condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru că și-a bătut cu bestialitate copiii vitregi de 4 și 7 ani

Data publicării:
copil lovit de un barbat
Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Sibiu a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru că a snopit în bătaie doi copii. Micuții, un băiețel de 7 ani și o fetiță de 4 ani, se aflau în grija lui, fiind copiii concubinei sale dintr-o relație anterioară. În urma bătăii primite, minorii au avut nevoie de zeci de zile de îngrijire, scrie Alba24.ro.

Faptele s-au petrecut pe 14 ianuarie 2023. Mama celor doi minori se afla în spital, unde aducea pe lume cel de-al treilea copil. Băietelul de 7 ani și fetița de 4 ani, dintr-o relație anterioară a femeii, se aflau acasă cu tatăl vitreg.

În ziua aceea, bărbatul fusese la un parastas, unde consumase băuturi alcoolice. Întors acasă, a continuat să bea țuică și vin, scrie sursa citată. La un moment dat, bărbatul și-a ieșit din fire și s-a răzbunat pe copilul de 7 ani.

Bărbatul s-a năpustit și "l-a lovit cu palmele peste față după care l-a trântit de sol (acesta fiind din beton-ciment), după care l-a lovit cu picioare peste față. Urmare a agresiunii exercitate asupra băiatului, sora acestuia, în vârstă de 4 ani, a început să plângă, motiv pentru care inculpatul a luat-o si a trântit-o de sol în repetate rânduri pe aceasta, până ce minora și-a pierdut cunoștința. Observând că fetița a rămas inconștientă pe sol, a aruncat cu apă pe ea", se arată în motivarea instanței.

În urma loviturilor primite, copiii au avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost condamnat de magistrații din Sibiu la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat. A contestat pedeapsa primită, pe motiv că este prea mare raportat la ce a făcut, însă magistrații instanței superioare din Alba Iulia au respins apelul formulat de bărbat.

Drept urmare, bărbatul va avea de ispășit 12 ani de închisoare cu executare, iar decizia este definitivă, mai scrie sursa citată. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri