Deputatul care vrea ca șoferii șă-și aleagă perioada de suspendare are un istoric rutier cu multe abateri

Data actualizării: Data publicării:
adrian mocanu

Deputatul buzoian Adrian Mocanu (ALDE) a rămas fără permis după ce a fost prins de polițișii rutieri circulând cu viteză în localitate, pe DN2 E85, în Buzău. Cu câteva ore înainte, parlamentarul depășise limita legală și într-o localitate din Ilfov, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat, corespondentului Mediafax, că parlamentarul a fost prins, miercuri seara, în Buzău depășind limita legală de viteză în localitate. Deputatul Adrian Mocanu a fost depistat circulând pe DN2 E85 cu peste 100 de kilometri pe oră.

Mocanu a fost amendat, au precizat sursele citate, și în plus s-a ales și cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

De altfel, cu câteva ore înainte de acest incident, parlamentarul buzoian a fost sancționat și în județul Ilfov, tot pentru depășirea vitezei legale în localitate.

Unul dintre inițiatorii propunerii legislative prin care șoferii să-și aleagă perioada de suspendare

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului din data de 19 septembrie, o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulii de circulaţie.

Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat - prima Cameră sesizată în acest caz - s-a împlinit pe 7 septembrie.

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat, potrivit Agerpres.

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu explică că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie. „La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Implicat într-un accident la începutul anului

Deputatul ALDE Adrian Mocanu a accidentat, în februarie 2019, pe o trecere de pietoni din municipiul Buzău, o tânără, pe care ulterior a transportat-o la spital.

Din primele informaţii furnizate de Poliţia Judeţeană Buzău, accidentul a avut loc în jurul orei 12.00, în municipiul Buzău. În timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Unirii, un buzoian de 36 de ani a accidentat o femeie de 27 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal semaforizat, scrie News.ro.

Conform unor surse, şoferul care a accidentat-o pe tânără în timp ce traversa regulamentar este deputatul Adrian Mocanu. El ar fi transportat victima la Spitalul Judeţean Buzău.

Şeful Serviciului Rutier, comisarul Silviu Dinu, a declarat că deputatul Adrian Mocanu este cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, deputatului buzoian îi va fi suspendat dreptul de conducere a autovehiculelor fără perioadă de valabilitate, dat fiind faptul că a părăsit locul accidentului pentru a duce victima la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri